Kukoricás dödölle "Gasztroangyal"

2018-06-06

sponsored links


Hozzávalók: 15 dkg krumpli, 3 púpos evõkanál  kukoricaliszt, só, zsír, 1 db újhagyma, tejföl.
*
Elkészítése:  Krumplit megpucoltam kockára vágtam és annyi vizet öntöttem rá ami éppen ellepte kevés sót tettem hozzá és puhára fõztem. Az edénybe hagytam és a vízzel együtt  krumplinyomóval összetörtem  majd hozzátettem a kukoricalisztet és fakanállal jól kikevertem ekkor még a tûzhelyen volt az edény. A masszát tányérra borítottam és kicsit hagytam hûlni.  A talált receptben szalonnával volt  ízesítve de én mos csak  újhagymával készítettem. Egy fakanál zsírt melegítettem ebbe tettem a felkarikázott hagymát kicsit sütöttem majd kiszedtem a zsírból. A visszamaradt zsírba kanalaztam a lisztes-krumplis masszából  kicsit megsütöttem ezután tettem tányérra megszórtam a hagymával  és kevés tejföllel ízesítettem.
Jó étvágyat !

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2018/06/...

sponsored links

Keres?s